Undervisningsmiljøvurdering (UMV)
UMV er en vurdering af skolens undervisningsmiljø. Den skal gennemføres min. hvert 3. år og hvis der sker ændringer, der har betydning for undervisningsmiljøet.
Ulkebøl Skole gennemfører årligt den nationale trivselsmåling.
Når resultaterne foreligger, gennemgår skolelederen alle resultater og udarbejder en oversigt over årets resultater og progression. Resultater for indeværende skoleår og sidste sendes til hvert årgangsteam. På et personalemøde fremvises de overordnede resultater, hvorefter hvert årgangsteam arbejder med deres resultater. I årgangsteams aftales, hvordan der arbejdes med resultaterne sammen med eleverne. Der er fokus på at italesætte de bedste resultater samt at arbejde med at forbedre områder, hvor klassen har behov. Samtaler med elever samt teamets generelle oplevelse af klassens trivsel inddrages i denne proces. Hvert team sender besked til forældrene, hvordan resultatet for klassen overordnet ser ud – hvad der fungerer godt og hvad der skal arbejdes med. Ledelsen følger løbende op med de enkelte teams.
Vedhæftet er skolerapport for skoleåret 2024/2025
Trivselsarbejdet generelt:
På Ulkebøl Skole arbejdes der hver dag med at højne elevernes undervisningsmiljø.
I fase 1 er der strukturtavler i alle klasser. Tavlerne sikrer fast struktur, forudsigelighed og genkendelighed, hvilket medfører et godt og roligere undervisningsmiljø.
På hele skolen arbejdes der med Rasmus Alenkærs - Det pædagogisk værtskab samt øvrige tiltag, der har fokus på eleveres undervisningsmiljø.
Når der afholdes samtaler mellem elev og primær underviser, tages der afsæt i zonen for nærmeste udvikling hos den enkelte elev.
Elevernes trivsel kortlægges til de faste teammøder. Ved behov for indsats inddrages skolens inklusionsteam.
Inklusionsteamet består af følgende medlemmer: Ledelsen, koordinator for ressourcecenteret, DSA-koordinator, AKT-vejleder, Inklusionspædagog samt skole/hjem koordinator. Her drøftes den indkomne sag, og der sættes en tovholder på, som er bindeleddet mellem teamet omkring eleven/klassen og den indsats, der iværksættes.
Hvert år i september afvikler vi en anderledes dag, hvor alle elever blandes på tværs af årgangene, og der er aktiviteter med fokus på at udvikle fællesskabet.